Reanimatie cursus met AED

Bestuur Wijkvoorzieningen januari 16, 2024

Burgerhulpverlener

Als burgerhulpverlener vergroot je de overlevingskans van mensen met een hartstilstand. Jij start met reanimeren totdat de professionele hulpverlening er is. Hierdoor kun je helpen levens te redden!

Reanimatie cursus: Basis en herhaling

Elk jaar bieden wij in samenwerking met Reanimatie Drechtsteden de reanimatiecursus aan; zowel de basiscursus als de herhalingscursus. Dit jaar vindt de basiscursus plaats op woensdag 28 februari en de herhalingscursus vindt plaats op donderdag 15 februari en zaterdag 2 maart. Opgeven kan gemakkelijk online via de link www.reanimatiecursus.info/middenhoeve – reanimatiecursus
Aan de cursus zitten kosten verbonden. Mocht uw zorgverzekeraar deze kosten niet vergoeden, dan kunt u de nota altijd bij ons indienen en zullen wij het geld aan u overmaken. Want met elkaar redden wij levens!

De eerste 6 minuten

Bij een hartstilstand zijn de eerste 6 minuten cruciaal. Als je binnen deze minuten reanimeert en een AED gebruikt, is de overlevingskans en leven met minimale schade het grootst. Een ambulance kan er niet altijd binnen 6 minuten zijn. Als burgerhulpverlener kun jij dat wel! Je start met reanimeren totdat de professionele hulpverlening het overneemt.

AED

In onze wijk hangt de AED aan de zijkant van het huis van Lariksstraat 17, bij de zandbak in het midden van de wijk. Wij waren in Dordrecht de eerste wijk met een AED op 24 april 2010. Een voorbeeld voor vele wijken, die gelukkig ook volgden. Met grote dank aan het toenmalige bestuur voor dit geweldige levensreddende initiatief. Als huidig bestuur steunen wij dit uiteraard nog steeds, maar daar hebben wij uw hulp bij nodig. Want een AED in een wijk is geweldig, maar wijkbewoners die weten hoe er gereanimeerd moet worden met een AED is fantastisch. Geef u dus snel op via www.reanimatiecursus.info/middenhoeve – reanimatiecursus zodat wij als wijk het goede voorbeeld kunnen blijven geven!

You must be logged in to post a comment.