Uitleg Bewonersforum

Wat is het bewonersforum?

Ben jij lid van onze bewonersvereniging? Dan heb je automatisch toegang tot ons bewonersforum. Via dit forum kun je in contact komen met al onze leden. Op deze pagina leggen we uit hoe het werkt. Wanneer je ingelogd bent kun je berichten plaatsen op twee verschillende pagina’s:

Gevonden voorwerpen

Op deze pagina kun je berichten plaatsen over voorwerpen die verloren of juist gevonden zijn. Ook kun je hier reageren op bestaande berichten. Hoe je dit doet staat verderop deze pagina beschreven.

De Vraag-maar-raak baak

Deze pagina is voor al jouw vragen over de buurt, de woningen of andere vragen voor de leden van Bewonersvereniging Middenhoeve. Zoek je een glazenwasser, dakdekker, stukadoor of heb je een andere vraag? Stel hem hier en krijg antwoord van andere leden van de bewonersvereniging. Samen lossen we elke vraag op!

Inloggen

Om het bewonersforum veilig te houden heeft ieder lid eigen inloggegevens voor het bewonersforum. Deze bestaat uit het e-mailadres dat wij van jou hebben plus een zelfgekozen wachtwoord. Heb je nog geen wachtwoord gekozen? Lees hieronder hoe je dit kunt doen:

Eerste keer inloggen / wachtwoord instellen

Heb je nog nooit ingelogd op het bewonersforum? Dan moet je je wachtwoord nog instellen. Dit doe je als volgt:

 • Ga naar de inlogpagina van het bewonersforum (Bewonersforum > Inloggen) en klik op “Je wachtwoord vergeten?” of klik hier om direct naar de juiste pagina te gaan.
 • Vul hier het e-mailadres in waarmee je lid bent geworden van de vereniging en klik op “Nieuw wachtwoord aanmaken”.
 • Je krijgt nu een e-mail met een link om jouw wachtwoord aan te passen.
 • Volg de link in de e-mail om een nieuw wachtwoord in te voeren. Klik na het invoeren op “Wachtwoord opslaan”. Jouw nieuwe wachtwoord is nu aangepast en je kunt inloggen in het bewonersforum.

Berichten plaatsen

Om berichten te plaatsen op de pagina’s van het bewonersforum ga je als volgt te werk:

 • Ga naar de betreffende pagina waar jij een bericht wilt plaatsen: Gevonden voorwerpen of de Vraag-maar-raak baak.
 • Vervolgens zie je een invoerveld dat gevuld is met “Wat is er nieuw, (jouw naam)”. Hier kun je een bericht typen.
 • Als je klaar bent met typen kun je eventueel een foto, video of website toevoegen.
 • Als je het bericht op de pagina wilt plaatsen druk je op de knop “Plaats update”. Het bericht is nu gedeeld met alle leden van de vereniging.

Reageren op berichten

Wanneer je op een bericht van een ander lid wilt reageren kun je op het spraakwolkje onder het bericht van het betreffende lid klikken. Je krijgt dan een invoerveld te zien waar je jouw reactie in kunt typen. Wanneer je klaar bent met typen klik je op “Plaatsen”. Het bericht wordt dan als antwoord op het originele bericht getoond.

Reageren op nieuwsberichten van het bestuur

Als lid kun je ook reageren op nieuwsberichten. Let op! Je dient hiervoor ingelogd te zijn. (Dit doe je door op de pagina van het nieuwsbericht naar onder te scrollen en het veld “Reactie” te vullen met jouw reactie. Vervolgens klik je op “Reactie plaatsen” om de reactie te plaatsen.

Op de hoogte blijven

Om op de hoogte te blijven van nieuwe berichten kun je een e-mail ontvangen van nieuwe berichten op het bewonersforum. Voor de nieuwsberichten van het bestuur krijgt je automatisch direct een e-mail. Dit kun je niet uitzetten. Je kunt de e-mailinstellingen per pagina aanpassen. Dit doe je als volgt:

 • Ga naar de pagina waarvan je de e-mailmeldingen wilt instellen.
 • Klik op de knop “Wijzig” achter de huidige e-mailstatus.
 • Kies vervolgens voor een optie:
  • Geen e-mail
  • Wekelijkse samenvatting
  • Dagelijkse samenvatting
  • Alle e-mail
 • Nadat de optie aangeklikt is wordt deze automatisch ingesteld.

Vragen of problemen met jouw account?

Mocht je ondanks de bovenstaande uitleg toch nog vragen hebben over de werking van het Bewonersforum dan kun je ons altijd een mail sturen. Ook wanneer je problemen hebt met het aanpassen van jouw wachtwoord of wanneer het inloggen helemaal niet lukt.

Mail naar: bestuur@middenhoeve.nl